Καλλιέργεια

olive4

Στη HEKATON παράγουμε ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας που τιμά τον τόπο προέλευσής του. Η πλούσια γεύση και υψηλή διατροφική αξία του είναι αποτέλεσμα της ιδιαίτερης φροντίδας που περιβάλλει όλη τη διαδικασία παραγωγής του.
Η εύφορη γη στη Φούρκα και στη Χανιώτη Χαλκιδικής, όπου βρίσκονται οι ιδιόκτητοι ελαιώνες μας, είναι ένα από τα βασικά στοιχεία που χαρίζουν στο HEKATON τη νοστιμιά του. Εδώ, καλλιεργούμε, κατά βάση, την εξαιρετική ποικιλία Χονδροελιά Χαλκιδικής (μια γηγενή, μεγαλόκαρπη ποικιλία), όπως και τις ποικιλίες: Κορωνέϊκη, Άμφισσας και Καλαμών.
Για να πετύχουμε την κορυφαία ποιότητα που επιμένουμε να προσφέρουμε, εφαρμόζουμε στα κτήματά μας Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης της Παραγωγής. Παράλληλα, συνεργαζόμαστε με εξειδικευμένους επιστήμονες που φροντίζουν διαρκώς για τη βελτιστοποίηση των ελαιώνων μας.

Ελαιοσυγκομιδή και ελαιοποίηση

Η διαδικασία της συγκομιδής του καρπού ξεκινάει κάθε Οκτώβριο και διαρκεί περίπου μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου. Για δυόμιση μήνες, η φροντίδα μας είναι αφιερωμένη στη συλλογή των καρπών και την επιλογή αυτών που θα δημιουργήσουν το HEKATON. Γι’αυτό, στο στάδιο της ελαιοσυγκομιδής, τα δέντρα ραβδίζονται προσεκτικά ενώ στη συνέχεια, ο καρπός τοποθετείται σε ειδικά πλαστικά κιβώτια που επιτρέπουν τον αερισμό του.

olive2

Παραγωγή

olive3

Κατά τη διαδικασία της συγκομιδής, οι ελιές μεταφέρονται στο ελαιοτριβείο, καθημερινά, όπου και ξεκινά το στάδιο της παραγωγής του ελαιολάδου. Η ελαιοποίηση γίνεται με ψυχρή έκθλιψη (-22C – 27C). Υποβάλλουμε κάθε νέα παρτίδα σε αναλύσεις ώστε να καθορίσουμε την οξύτητα του προϊόντος, ενώ προχωράμε και σε οργανοληπτικό έλεγχο. Έπειτα, αποθηκεύουμε το φρέσκο λάδι στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις μας, στη Φούρκα, μέσα ανοξείδωτες δεξαμενές, με σύστημα αζώτου και σταθερή θερμοκρασία.

Στο τυποποιητήριό μας έχουμε καθιερώσει σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων το οποίο είναι σε συμμόρφωση με το HACCP και το πρότυπο ΕΛΟΤ ENISO 22000.2005.