Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιμαγείρων (WorldchefsCongress) που διεξήχθη στο Σταβάνγκερ της Νορβηγίας από τις 2-5 Ιουλίου 2014, επέστρεψαν οι εκπρόσωποι της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος.

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος συμμετείχε στην εθνική αποστολή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων. Υποστήριξε τις δράσεις προώθησης της διοργάνωσης του 2016, καθώς τη χρονιά αυτή το σημαντικότατο αυτό Διεθνές Συνέδριο θα διεξαχθεί στην Αθήνα, μετά από επιτυχή διεκδίκηση από μέρους της Ομοσπονδίας.

Το WorldchefsCongressAthens 2016 διέθετε περίπτερο για το καλωσόρισμα των συνέδρων και την προώθηση της Ελλάδας και των προϊόντων της στους επιφανείς σεφ του πλανήτη.
Την φροντίδα της συνολικής παρουσίας της Ελλάδας είχε η ArtionConferences&Events, η οποία έχει στηρίξει τη διεκδίκηση του σημαντικότατου αυτού συνεδρίου για την χώρα μας και είναι αυτή που θα μεριμνήσει για τη διοργάνωσή του.

Τουριστικά έντυπα και τοπικά προϊόντα της Χαλκιδικής διανεμήθηκαν σχεδόν σε όλους του συνέδρους 90 χωρών, που ήδη επιβεβαίωσαν την συμμετοχή τους στη διοργάνωση της Ελλάδας.

Εξαίρετο παράδειγμα συνεργασίας έδειξαν η ΔΕΘ-HELEXPO και ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής της Χαλκιδικής.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν για το ελληνικό ελαιόλαδο οι σεφ της υφηλίου. Εντυπωσίασαν τόσο οι γνώσεις όσο και η αναγνώριση της ποιότητας του Ελληνικού ελαιολάδου, το οποίο επιθυμούν να βρίσκουν περισσότερο διαθέσιμο στις χώρες τους. Από την γευσιγνωσία αυτή φάνηκε το τεράστιο ενδιαφέρον όλων των επαγγελματιών του χώρου και ειδικότερα από τους εκπροσώπους των Ασιατικών χωρών καθώς τους δόθηκε η ευκαιρία να αντιμετωπίσουν το ελαιόλαδο όχι ως ένα εξωτικό για αυτούς προϊόν αλλά ως ένα εργαλείο για την αποτελεσματικότερη, ποιοτικότερη και γευστικότερη δημιουργία γαστριμαργικών πιάτων που ταιριάζουν στο χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία τους. Ήταν δε τόσο το ενδιαφέρον τους, που προέβησαν σε προτάσεις για πιθανές συνεργασίες για τα προϊόντα της Χαλκιδικής και ειδικότερα του ελαιολάδου το οποίο αναδεικνύεται σε κορυφαίο προϊόν για την προώθηση της γαστρονομικής κουλτούρας των Ελλήνων.

Οι προσπάθειες των μελών της λέσχης μας για την ανάδειξη της γαστρονομικής μας κουλτούρας, έλαβαν τις καλύτερες κριτικές και εντυπώσεις σε σημείο που να υπάρχει εξαιρετικό ενδιαφέρον συμμετοχής στο επικείμενο συνέδριο που θα διοργανωθεί στη χώρα μας, καθώς είναι πλέον γνωστή στους κύκλους της παγκόσμιας γαστρονομίας η ικανότητα των μελών της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος για τη διοργάνωση επιτυχών δραστηριοτήτων διεθνούς εμβέλειας και κύρους.

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος θέλει να ευχαριστήσει τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής Χαλκιδικής και τη ΔΕΘ-HELEXPO για την αρωγή τους σε αυτές τις πρωτοβουλίες.

Ευχαριστήρια επιστολή

Αγαπητή Κυρία Κόχειλα,

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την άψογη συνεργασία μας κατά την πραγματοποίηση του «36ου Παγκόσμιου Συνέδριου Αρχιμαγείρων, WACS 2014»,  2 – 5Ιουλίου 2014 στην πόλη Stavanger στη Νορβηγία και να σας συγχαρούμε για την προσφορά σας στην παγκόσμια γαστρονομία μέσω της Λέσχης Αρχιμαγείρων – Ζαχαροπλαστών Βορείου Ελλάδος.

Ελπίζουμε σε μελλοντική συνεργασία ίσου ή και μεγαλυτέρου βεληνεκούς.

Με εκτίμηση

Λέσχη Αρχιμαγείρων – Ζαχαροπλαστών

Βορείου Ελλάδος